Fenomen ukraińskich cukierków

2016-09-27 2:00

Jakich towarów produkowanych na Ukrainie poszukują Polacy na półkach sklepowych? Okazuje się, że są to cukierki Milky Splash firmy ROSHEN. Skąd wzięła się ta popularność ukraińskich słodkości ujawnia nasze małe dziennikarskie śledztwo.

Wiemy już – i mamy tego potwierdzenie w Internecie – że Polacy oszaleli na punkcie ukraińskich cukierków wspomnianej wyżej marki.

 

Na czym polega fenomen powodzenia tego produktu na naszym rynku? Oto informacje, które udało nam się zdobyć. Będziesz zaskoczony!

Firma ROSHEN rozpoczęła produkcję cukierków Milky Splash w 2013 roku. Są to mleczne cukierki toffi z kremowym nadzieniem. W skład powłoki i nadzienia wchodzi szereg rodzajów nabiału pochodzenia naturalnego: śmietanka i mleko w proszku, mleko odtłuszczone oraz tłuszcze mleczne. Można rzec: „nic nadzwyczajnego". Sekret jednak kryje się w tych składnikach i ich pochodzeniu.

Śmietanka w proszku, w przeciwieństwie do pełnego i odtłuszczonego mleka w proszku, jest stosowana w przemyśle cukierniczym niezwykle rzadko. Przyczyną jest wysoki koszt jej produkcji. Jednak to właśnie ona nadaje ten wyjątkowy pyszny mleczny smak!

Ponadto: wszystkie tłuszcze mleczne produkowane na Ukrainie – w ojczyźnie Milky Splash – powstają w zakładzie mleczarskim ROSHEN. Firma, mając w posiadaniu własną mleczarnię, opracowuje unikalne receptury składowe nabiału, które wykorzystuje potem wyłącznie do własnej produkcji cukierniczej. Mleczarnia zbudowana w 2014 roku została wyposażona w najbardziej innowacyjne technologie światowe. Przetwarza dziennie 600 ton mleka.

Wszystkie surowce mleczne pochodzą od jednego niezmiennego dostawcy. To gwarantuje ich stabilną jakość i niezmienność. Zawartość naturalnych składników mlecznych w produktach Milky Splash sięga 30 proc., a w nadzieniu – 23 proc. I to jest właśnie sekret sukcesu! Obfitość składników mlecznych zapewnia delikatną i miękką konsystencję cukierka, który po prostu rozpływa się w ustach. Cukierki nie zawierają ani substancji barwiących, ani środków konserwujących – można więc nimi częstować śmiało nawet najmłodszych smakoszy.

Wysoka jakość Milky Splash to wynik wysiłku mistrzów fachu cukierniczego w oparciu o najnowsze technologie. Cukierki wytwarzane są na liniach technologicznych o poziomie hi-tec, które umożliwiają jednoczesne formowanie kształtu cukierka i nadziewanie pyszną masą mleczną.

Ustaliliśmy też, że firma posiada własną farmę hodowli bydła. Dlatego kontrola jakości nabiałów w produkcji ROSHEN sięga początku procesu produkcyjnego.
Tak wygląda cały łańcuch produkcyjny, w wyniku którego powstaje malutki, ale nad wyraz pyszny cukiereczek.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki