Polecany artykuł:
Pełne ręce roboty mają ci, którzy profesjonalnie przygotowują świąteczne menu.
- Wydaje nam się, ze bydgoszczanie są bardzo zapracowani, więc nie mają czasu na samodzielne przygotowanie przygotowanie świątecznych potraw. Zamawianie gotowych dań staje się więc coraz bardziej popularne. W większości są to potrawy typowo wigilijne, ale bydgoszczanie zaopatrują się również na dni poświąteczne - mówi naszemu reporterowi kucharz z Bydgoszczy.
Z roku na rok wzrasta sprzedaż pierogów, uszek i pasztecików. - W tej chwili nie przyjmujemy już zamówień na dania mączne, bo zamówień jest bardzo dużo i nie zdążylibyśmy wszystkich pierogów przygotować - dodaje.
Zdarzają się również mniej świąteczne zamówienia, jak np. udka faszerowane czy różnego rodzaju sałatki.
Nie wszyscy jednak idą jednak na łatwiznę. Są oczywiście i tacy, którzy hołdują tradycji
Polecany artykuł:
- Ludzie są coraz bardziej wygodni i zapracowani. Takie czasy - powiedział naszemu reporterowi bydgoszczanin.
- Jestem zdecydowanie zwolenniczką domowego jedzenia. Uważam, że dania mojej babci są najlepsze, więc nigdy bym się nie zdecydowała na catering - usłyszeliśmy z kolei od młodej bydgoszczanki.
A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Korzystacie z cateringu czy sami przygotowujecie wszystkie potrawy? Czekamy na Wasze opinie!