Można przynosić różne produkty spożywcze, nieważne, czy zrobione samodzielnie czy kupione. Nie można jedynie dostarczać surowego mięsa, jajek i alkoholu.
Jadłodzielnia mieści się w dziewięciometrowym, udostępnionym przez ADM, lokalu przy ul. Gdańskiej 79. Przez najbliższe dwa tygodnie będzie czynna od poniedziałku do piątku w godzinach 8-10 i 16-17, a później ten czas ma się wydłużyć.
"Wspólną spiżarnię" stworzył Ireneusz Nitkiewicz wraz z grupą społeczników. Ideą tego miejsca jest dzielenie się jedzeniem z osobami, które są w potrzebie. Jeśli nie jesteśmy w stanie sami zjeść produktów spożywczych, które są nadal są świeże, możemy je zostawić w bydgoskiej jadłodzielni.
Przypomnijmy, że pierwsza bydgoska jadłodzielnia powstała przy Wyższej Szkole Gospodarki przy ul. Królowej Jadwigi.
ZOBACZCIE relację z otwarcia. Na miejscu był Dawid Olszewski, reporter Radia ESKA: