Przed Wielkanocą wiele osób szuka w internecie przepisów na potrawy wielkanocne, takie jak żurek, sałatka jarzynowa, czy jajka faszerowane. Dużą popularnością cieszą się wszystkie przepisy Magdy Gessler. Wiele kucharek i wielu kucharzy stara się na niej wzorować. Znana restauratorka co jakiś czas zdradza tajemnice swojej kuchni i dzieli się swoimi przepisami z fanami. Ujawniła swój przepis na jajka faszerowane po staropolsku z pieczarkami i koprem, które są jej ulubioną przystawką na wielkanocnym stole. - To jest rarytas którego nie ma nigdzie indziej na świecie. Smażone na maśle klarowanym o kolorze bursztynu.... po prostu czysta poezja - zachwala Magda Gessler. Jak przyrządzić takie jajka faszerowane? Poniżej znajdziecie przepis!
Jajka faszerowane - przepis Magdy Gessler
Do przygotowania jajek faszerowanych po staropolsku z przepisu Magdy Gessler będą potrzebne następujące składniki:
- dobre jajka o twardej skorupce
- pieczarki
- masło klarowane
- cebula
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- koperek
- musztarda
Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół (razem ze skorupką), wydrążamy skorupki. Jajka siekamy - znajdą się w farszu. Następnie na klarowanym maśle podsmażamy najpierw cebulę, a potem pieczarki. Farsz doprawiamy odrobiną musztardy, dodajemy koperek i natkę pietruszki. Do farszu można dodać łyżkę masła lub majonezu - Żeby były jeszcze bardziej smaczne, ale bardzo kaloryczne - dodaje Magda Gessler. Farsz przekładamy do skorupek i tak przygotowane jajka wkładamy do bułki tartej. Tak przygotowane jajka przechowujemy w lodówce, przed podaniem smażymy na klarowanym maśle.
W materiale wideo poniżej zobaczycie, jak Magda Gessler przygotowuje jajka faszerowane po staropolsku.
Jajka faszerowane od Magdy Gessler
A jak zjeść pyszne jajka faszerowane z przepisu Magdy Gessler, ale bez ich przygotowywania? Gotowy farsz w słoiku można zamówić z dostawą w sklepie internetowym restauracji "U Fukiera", albo przygotowane jajka kupić i odebrać osobiście w restauracji. Zanim się jednak wybierzecie, sprawdźcie ceny! Mogą Was przyprawić o zawrót głowy. Więcej o cenach potraw wielkanocnych Magdy Gessler przeczytacie tutaj: Na widok cen Wielkanocnych potraw Magdy Gessler aż uginają się nogi! Za samo JAJKO zapłacisz FORTUNĘ!