Koszalin: Znaleźli idealny sposób na to, żeby poznać bliżej innych ludzi [ZDJĘCIA]

2019-12-10 17:50

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne gotowanie. Zagraniczni studenci przebywający na Politechnice Koszalińskiej w ramach programu Erasmus+ wzięli udział w Cooking Day. Były dania tureckie, włoskie, hiszpańskie, francuskie i oczywiście polskie. Smacznie i wesoło.

Ponad 30 studentów z Turcji, a także z Włoch, Francji, Portugalii i Hiszpanii od października, w ramach programu Erasmus+ przebywa na Politechnice Koszalińskiej. Studenci kształcą się, poznają nasz kraj i polskie tradycje.

W piątek w pracowniach Wydziału Mechanicznego uczestniczyli w tradycyjnym Cooking Day, czyli wspólnym gotowaniu narodowych dań.

Był więc kebab, pizza, tortilla, turecka sarma i dolma, a także potrawa z drobiu wywodząca się z kuchni baskijskiej.

Studenci wspólnie zgłębiali też tajniki kuchni polskiej: przygotowywali kapustę z grzybami, wielkopolski gzik, ciasto drożdżowe i ruskie pierogi.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki