Obie restauracje zapowiedziały otwarcie od 1 lutego, lokal przy ul. Zwycięstwa przyjmuje nawet rezerwacje stolików i zgodnie z naszymi informacjami, sporo stolików jest już zajętych na pierwsze dni lutego.
- Już od 1.02.2021 będziecie mogli nasze pyszne jedzonko zjeść na miejscu z zachowaniem reżimu sanitarnego. Skąd taka decyzja? A to dlatego że Państwo miało nam pomagać, a od marca nie dostaliśmy żadnej pomocy. Czy boimy się kar finansowych? Nie!!! Jeżeli rozporządzenie dotyczące między innymi lokali gastronomicznych się nie zmieni do tego czasu, będziemy się odwoływać od wszelkich kar bezprawnie na nas nałożonych. Boimy się bardziej tego, że już nie długo będziemy musieli zamknąć firmę którą budowaliśmy przez 9 lat - czytamy na Facebooku Whisky&Burger u Szybkiego.
W Restauracji Buongiorno w Koszalinie, gdy tylko zapowiedziano otwarcie lokalu dla klientów z dniem 1 lutego, momentalnie pojawiła się kontrola policji i sanepidu. - Mnóstwo prawników zapowiedziało, że wspomoże nas pro bono - nie bomy się - powiedziała właścicielka restauracji na antenie Polsatu.