13 listopada. Dzień Placków Ziemniaczanych. Jak dobrze je usmażyć?

i

Autor: Taken/cc0/Pixabay.com 13 listopada. Dzień Placków Ziemniaczanych. Jak dobrze je usmażyć?

13 listopada. Dzień Placków Ziemniaczanych. Jak dobrze je usmażyć?

2020-11-13 8:21

13 listopada. Dzień Placków Ziemniaczanych. Nie ma zbyt wielu prostszych do przygotowania dań, które są w dodatku równie smaczne. Do przygotowania placków ziemniaczanych potrzeba jajek, mąki, soli i, jeśli robimy je na wytrawnie, cebuli. Do ich smażenia potrzeba nam jeszcze dobrze rozgrzanej patelni i tłuszczu, tj. smalcu lub oleju. Jak to dobrze zrobić?

13 listopada. Dzień Placków Ziemniaczanych. Najlepiej smażyć je z ziemniaków skrobiowych, kleistych. Jeśli jednak wykorzystujemy do tego odmiany sałatkowe, najlepiej dodać więcej mąki ziemniaczanej. Tarcie placków ziemniaczanych zależy już tylko i wyłącznie od tego, co najbardziej lubimy. Możemy je zetrzeć na miazgę, choć wtedy wytrąci się najwięcej wod, której nadmiaru trzeba się pozbyć. Możemy też zetrzeć je na tarce o średnich lub grubych okach, by placki ziemniaczane miały odpowiednio bardziej wyczuwalne wiórki.

Jak smażyć placki ziemniaczane - wyczerpujący poradnik [WIDEO + GALERIA ZDJĘĆ]

Czym Małgorzata Rozenek karmi dziecko? | ESKA XD - Hotplota #10

13 listopada. Dzień Placków Ziemniaczanych. Jak dobrze je usmażyć?

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki