Podczas jesiennej edycji festiwalu, pod Areną stanie około 25 restauracji na kółkach. W weekend od 30 do 1 października poznaniacy będą mogli wybrać się tam i spróbować różnych przysmaków, np. kuchni meksykańskiej, bałkańskiej czy kubańskiej.
- Każdy będzie mógł spróbować meksykańskiej chimichangi, bałkański burgerów, kubańskich kanapek, azjatyckich pierożków czy też indyjskich pierożków samosa. Nie zabraknie soczystych burgerów i włoskiej pizzy, a fani słodkości będą mogli skosztować owoców w czekoladzie, amerykańskich donatów czy też hiszpańskich churros- mówi jedna z organizatorek Gosia Tomczyk. Food trucki uczestniczące w festiwalu to restauracje na kółkach, które stawiają na jakość swoich potraw przygotowując je zgodnie z ideą slow food, ze świeżych składników, na „oczach” klienta. Każdy food truck wyróżnia się oryginalnym pomysłem i często zaskakującymi smakami- dodaje.
Poza zajadaniem smakołyków z mobilnych restauracji, będzie też można zagrać w planszówki. Dla najmłodszych przygotowany zostanie kącik zabaw i stoisko młodego inżyniera, na którym będą się odbywać np. eksperymenty z suchym lodem. Pojawi się też strefa militarna, a także tancerze, którzy zaprezentują pokaz bboyingu na najwyższym poziomie.
Przypomnijmy, Festiwal Samków Food Tracków odbędzie się w sobotę i niedzielę (30.09-01.10). Godziny: sobota: 12:00-21:00, niedziela: 12:00-20:00