Ta akcja prowadzona jest w Poznaniu już po raz 11. Zdecydowanie podbiła serce, i żołądki, poznaniaków. Jest to okazja, żeby nie tylko spróbować pysznej kuchni ale także pomóc.
Warunkiem skosztowania potraw jest dostarczenie darów dla schroniska. Poznaniacy przynosili karmę dla zwierząt, zabawki czy smycze. Ci, którzy zapomnieli coś przynieść, mogli na miejscu wrzucić coś do puszki lub zakupić karmę.
W tym roku jedzenie przygotowywali Marcin Kaczmarek-Pielin, Sergiusz Hieronimczak, Patryk Dziamski, Jakub Ignyś, Adam Adamczak, Adriana Marczewska, Jarek Kin, Grzegorz Filozof, Klaudia Budny, Michał Bałazy, Kuba Korczak i Bartek Witkowski. Poznaniacy poza jedzeniem przygotowanych przez kucharzy pyszności robili sobie z nimi zdjęcia i brali autografy.
Dodatkową atrakcją był pokaz Live Cookingu oraz pokaz barmański w wykonaniu Grupy Molekularni z Poznania.
Naturalnie atrakcji nie zabrakło także dla bohaterów wydarzenia - psów. Mogły one skosztować specjalnie dla nich przygotowanych przez szefów kuchni smakołyków.