To już trzecia edycja Rzeszowskiego Festiwalu Piwa, podczas którego pełnoletni piwosze będą mogli zakosztować tzw. piw kraftowych, zwanych też rzemieślniczymi, które są najczęściej produkowane w małych i niezależnych od korporacyjnego kapitału browarach. Wiąże się to co prawda z większą kwotą, którą trzeba wydać na tego typu produkty, jednak tym samym ze znacznie większą różnorodnością stylów i paletą smaków.
Nierzadko w piwach takich można wyczuć zaskakujące nuty smakowe, od czekolady, przez mleko po przeróżne owoce, jak choćby śliwki czy mango. Ponadto do ich produkcji wykorzystuje się wiele różnych gatunków chmieli, zarówno z Polski, jak i zagranicy. Nie bez znaczenia są też przeróżne sposoby produkcji, warzenia oraz leżakowania.
Jak zapewniają organizatorzy wydarzenia, ideą festiwalu jest pokazanie bogactwa polskiej sceny kraftowej oraz piwnego profilu Rzeszowa i Podkarpacia. Na spróbowanie wyjątkowych smaków entuzjaści złotego trunku będą mieli trzy dni. Szczegóły:
- piątek, 5 lipca 2019 r. - godz. 16.00 - 24.00
- sobota, 6 lipca 2019 r. - godz. 12.00 - 24.00
- niedziela, 7 lipca 2019 r. - godz. 12.00 - 22.00
Dodajmy, że wstęp na samo wydarzenie jest bezpłatny.
Więcej informacji na temat wystawców znajdziecie na oficjalnej stronie wydarzenia na Facebooku