Pochodzi z małej miejscowości koło Biłgoraja. Na co dzień swoje umiejętności szlifuje w kuchni hotelu Blue Diamond Active SPA w Trzebownisku pod skrzydłami szefa kuchni i Michała Kuduka, laureata wielu prestiżowych nagród i wyróżnień.
Patryk Mach, bo o nim mowa, dostał się do reprezentacji kucharzy z Polski na Olimpiadzie Kulinarnej IKA Erfurt:
Wybitny kucharz w październiku trenował pod okiem Trenera Sebastiana Krauzowicza, Zenona Hołubowskiego, Lecha Płucińskiego oraz Macieja Rosińskiego. Gotował w składzie:
Bartosz Peter - Kapitan,
Natalia Walczak,
Patryk Mach,
Mateusz Reszczyk,
Kamil Werewka,
Piotr Ostrowski.
- Podczas olimpiady odbyły się dwie konkurencje - restauracja dla 60 osób, w której pokazaliśmy, jak pracuje się w restauracji oraz musieliśmy w 5 godzin przygotować wszystkie elementy od podstaw do gotowego. Druga konkurencja polegała na przygotowaniu, również w 5 godzin, jadalnego bufetu rybnego oraz finger food'ów dla dwunastu osób - opowiada.
Wydarzenie odbyło się 22-24 października. Do rywalizacji przystąpiły 42 kraje. Polska drużyna zdobyła srebro i brąz. To najlepszy wynik naszej drużyny spośród wszystkich dotychczasowych. Dodajmy, że olimpiada odbywa się raz na cztery lata.

i

i