Cukiernicy z „Cukierni Julian Orłowski & Kazimierz Rak” przygotowywali piernikowe korony na święto Trzech Króli, czekoladowo- marcepanową szopkę na Boże Narodzenie, oraz bombki z czekolady. Na każda Wielkanoc przelewają hektolitry przepysznej czekolady żeby zrobić przepyszne zajączki i kurczaki, oraz czekoladowe pisanki. Pieką świetomarcińskie rogale i babki. Każdego roku na rzeszowskim rynku przygotowują kremówkę papieską, która ma tyle metrów długości ile lat miałby Jan Paweł II, gdyby ciągle był z nami.
Spod ręki czekoladowego mistrza Jakuba Raka wychodzą niezwykłe desery, które są tak piękne, że żal je jeść, a cukiernia przygotowuje przepyszne ciasta i ciasteczka. Tym razem cukiernicy włączyli się w akcję WOŚP. Każdy kto chciałaby kosztować proziakowego serduszka z ul. Miodowej musi w niedzielę podczas 28 finału wrzucić datek do puszki wolontariuszy WOŚP i wówczas może liczyć na ten przysmak.
Masz podobny temat?
Napisz do autora tekstu: