GIS stwierdził obecność bakterii Salmonella z grupy OD na powierzchni skorupek jaj dostępnych w sklepach sieci Netto w województwie dolnośląskim. Jedna z pięciu przebadanych próbek była zakażona.
Polecany artykuł:
Producentem jajek jest firma: JAJO – WOJCIECHOWICZ Wojciech Wojciechowicz Wróblowice, ul. Innowacyjna 22, 55-630 Miękinia
Salmonella na jajkach. Numer i seria produktu
Szczegóły jajek, w których na powierzchni skorupki wykryto obecność pałeczek Salmonelli:
- Produkt – Świeże jaja “Jaja Wojciechowicz” klasa świeżości A,
- Kategoria wagowa: M-średnie (63g>masa>53 g)
- Najlepiej spożyć przed: 12.05.2019
- Kod na skorupkach jaj – 3PL 02181303
- Numer zakładu pakowania jaj: PL 02185903 WE
- Producent – JAJO – WOJCIECHOWICZ Wojciech Wojciechowicz Wróblowice, ul. Innowacyjna 22, 55-630 Miękinia
Nie należy spożywać jaj, szczególnie na surowo, o numerze partii i kodzie na skorupce wskazanym w komunikacie z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia. Należy również pamiętać, że bakterie obecne na powierzchni skorupek mogą zostać przeniesione na inne powierzchnie w wyniku kontaktu z zanieczyszczonymi jajami - informuje GIS.
Nie chcielibyście spędzić tam wakacji! Opuszczony ośrodek kolonijny od środka [GALERIA]