Kuchnia śląska w nowym wydaniu! Niezwykła kolacja w restauracji Confit

2018-06-05 9:00

Niezwykłe wydarzenie w niezwykłym miejscu! Przed nami kolacja degustacyjna w restauracji Confit w Siemianowicach Śląskich. Swoje menu przygotuje Jarosław Śliwka, szef kuchni i uczestnik Top Chef Polska.

Kuchnia śląska w nowym wydaniu! Niezwykła kolacja w restauracji Confit

i

Autor: Archiwum serwisu Kuchnia śląska w nowym wydaniu! Niezwykła kolacja w restauracji Confit

Niezwykłe spotkanie i fuzja smaków: kuchnia śląska w nowoczesnym wydaniu! Tradycja wkomponowana w kuchnię fusion i molekularną. Takie połączenie może prowadzić tylko do jednego: obłędnych smaków na talerzu.

Kuchnia śląska w nowym wydaniu! Niezwykła kolacja w restauracji Confit

i

Autor: Archiwum serwisu Kuchnia śląska w nowym wydaniu! Niezwykła kolacja w restauracji Confit

5 wyjątkowych momentów!

Szukasz okazji, by przerwać monotonię i spróbować czegoś niezwykłego? Restauracja Confit zaprasza Cię na kolację z menu degustacyjnym „5 wyjątkowych momentów” od Jarosława Śliwki, szefa kuchni, uczestnika Top Chef Polska.

– Odnajdziemy smaki, które zostały przez niektórych zapomniane… Będą odważne pozycje, ale i takie, które będą znane każdemu – aczkolwiek dopracowane w najmniejszym detalu – przekonuje Jarosław Śliwka. – Ja chcę, po prostu, zabrać Was w bardzo intymną podróż moich smaków, mam nadzieję, że znajdziecie w tym wszystkim cząstkę siebie – dodaje.

Zaintrygowani? Co znajdziemy na talerzach 15 czerwca w restauracji Confit? Musicie przekonać się osobiście! Kolacji będzie towarzyszyła degustacja win z wyjątkowych winnic.

Kuchnia śląska w nowym wydaniu! Niezwykła kolacja w restauracji Confit

i

Autor: Archiwum serwisu Kuchnia śląska w nowym wydaniu! Niezwykła kolacja w restauracji Confit

Kuchnia szczera i prawdziwa

Jarosław Śliwka nie ukrywa, że czerwcowa kolacja „5 wyjątkowych momentów” dla niego samego będzie zamknięciem pewnego rozdziału (kulinarnego) życia. I początkiem kolejnego! Restauracja Confit staje się epicentrum najlepszych, niebanalnych smaków!

– Wszystko, co robimy, związane jest z naszą pasją i motywem szczerej i prawdziwej kuchni popartej nowoczesnym podejściem do tematu – zapowiada nasz Top Chef. I zaprasza do Siemianowic Śląskich.

Kuchnia śląska w nowym wydaniu! Niezwykła kolacja w restauracji Confit

i

Autor: Archiwum serwisu Kuchnia śląska w nowym wydaniu! Niezwykła kolacja w restauracji Confit

#tradycja

Moda na gastronomię i dobry smak? Tak, w Polsce jest coraz powszechniejsza. Wraz z nią powstała jednak #moda na pokazywanie w mediach społecznościowych wszystkiego, co zjadamy! Po co i dlaczego? #lunch #włoska #dinner #food #francuska

– Obecne podejście do gastronomii jest baaardzo podatne na wpływy otaczającego nas świata. Wszyscy dążymy do tego, aby być bardziej modnymi i pokazywać np. na Instagramie lub Facebooku to, co zjadamy – mówi Jarosław Śliwka.

– Aby zaprzeczyć tej nowej, niebezpiecznej dla naszej rodzimej kuchni modzie, tworzy się myśl, aby wrócić do kuchni naszych kochanych babć, które kształtowały nasze smaki! Wrócić, ale w sposób nowoczesny, nie zapominając o smaku i tradycji. Wszak to w naszym regionie jest najważniejsze.

Smacznego!

Kuchnia śląska w nowym wydaniu! Niezwykła kolacja w restauracji Confit

i

Autor: Archiwum serwisu Kuchnia śląska w nowym wydaniu! Niezwykła kolacja w restauracji Confit

Confit Restauracja i Wino
Siemianowice Śląskie, ul.Śląska 31
tel.: 32 220 11 44
www.restauracjaconfit.pl
poniedziałek-czwartek: 12.00-20.00
piątek-niedziela: 12.00-22.00

Artykuł sponsorowany

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki