Smak i zapach silnie działają na zmysły, a lista afrodyzjaków jest długa - granat, lubczyk, czekolada, awokado, nać pietruszki, figi, imbir, seler, szparagi, krewetki… W niezwykłą moc afrodyzjaków wierzył najsłynniejszy kochanek Casanova, jego dobra kondycja seksualna była podobno zasługą regularnego spożywania owoców morza. Anna Szubińska w swojej książce kulinarnej zachęca nas do gotowania z użyciem składników wzbudzających namiętność, które bez trudu kupimy w polskich sklepach.
Przepisy z afrodyzjakami są proste w przygotowaniu, dzięki temu łatwo odtworzymy je we własnej kuchni, a efekt będzie naprawdę zadowalający. W książce od wydawnictwa Harde znajdziemy pomysły zarówno na szybkie przekąski rozbudzające zmysły, pyszne śniadania we dwoje, kuszące desery czy na małe co nieco do pogryzania podczas wspólnego oglądania filmu.
„Kuchnia afrodyzjaków” zawiera starannie dobrane przepisy na potrawy na każdą porę roku. Prezentowane dania z afrodyzjakami kuszą połączeniem smaków. Dzięki temu książka przypadnie do gustu nie tylko zakochanym i szukającym namiętności w związku, ale również tym, którzy chcieliby trochę urozmaicić swoją kuchnię. Oprócz przepisów, Anna Szubińska snuje opowieści o afrodyzjakach, romansach znanych z historii, przytacza anegdoty z pieprzykiem.
Publikacja od Wydawnictwa Harde to doskonała książka kulinarna, której autorka zachęca do traktowania zamieszczonych przepisów jako inspiracji do eksperymentowania podczas wspólnego przygotowywania posiłków i czerpania radości z jedzenia. Książkę można kupić w tym miejscu.