W niezwykłą moc afrodyzjaków wierzył najsłynniejszy kochanek Casanova, jego dobra kondycja seksualna była podobno zasługą regularnego spożywania owoców morza. W "Kuchni afrodyzjaków", Anny Szubińskiej znalazło się wiele przepisów z afrodyzjakami, żeby wymienić granat, lubczyk, czekoladę, awokado, nać pietruszki, figi, imbir, seler, szparagi, małże... Te "magiczne" składniki mają zwiększyć możliwości seksualne mężczyzny, albo wprowadzić wybranka lub wybrankę w stan zakochania.
Czy afrodyzjaki naprawdę działają? Żeby się o tym przekonać, trzeba spędzić chwilę w kuchni, a potem już można prowadzić obserwacje, delektując się potrawami. W książce od wydawnictwa Harde znajdziemy pomysły zarówno na szybkie przekąski rozbudzające zmysły, pyszne śniadania we dwoje, kuszące desery czy na małe co nieco do pogryzania podczas wspólnego oglądania filmu.
Prezentowane w "Kuchni afrodyzjaków" dania z afrodyzjakami kuszą połączeniem smaków. Dzięki temu książka przypadnie do gustu nie tylko zakochanym i szukającym namiętności w związku, ale również tym, którzy chcieliby trochę urozmaicić swoją kuchnię. Oprócz przepisów, Anna Szubińska snuje opowieści o afrodyzjakach, romansach znanych z historii, przytacza anegdoty z pieprzykiem.
Książka dostępna w najlepszych sieciach księgarskich i księgarniach stacjonarnych oraz internetowych, w tym na www.wiemiwybieram.pl/harde, jak też w wersji e-book m.in. na woblink.pl, legimi.pl, publio.pl, ebookpoint.pl. Wydawnictwo Harde zaprasza na stronę www.harde.se.pl oraz na Facebook.com i Instagram - @hardewydawnictwo.