Sery i twarogi z Piątnicy – gwarancja doskonałych świątecznych wypieków!
Sernik na świątecznym stole to pozycja obowiązkowa! Aby był puszysty i delikatny należy zwrócić szczególną uwagę na twaróg, którego używamy do jego przygotowania.
Twaróg Sernikowy mielony OSM Piątnica to doskonały produkt z najlepszego mleka, o odpowiednich proporcjach serka śmietankowego i twarogu, co sprawia, że sernik jest wyjątkowo delikatny, a do jego pieczenia nie trzeba używać masła. Twaróg Sernikowy z Piątnicy nie zawiera konserwantów, barwników ani aromatów. Jest dostępny w opakowaniu 1 kg, idealnym do przygotowania rodzinnej porcji ciasta.
W czasie bożonarodzeniowych przygotowań warto też mieć pod ręką Ser Mascarpone z Piątnicy, który charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją oraz śmietankowym smakiem. Doskonale sprawdzi się do deserów oraz ciast – szczególnie, jako główny składnik włoskiego tiramisu czy krem do popularnej bezy Pavlova.
Mascarpone z Piątnicy produkowany jest z najwyższej jakości pasteryzowanej śmietanki. Stanowi doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Dodając go do twarogu, uzyskasz wyjątkowo kremowy sernik o delikatnym smaku! Mascarpone z Piątnicy świetnie wzbogaca także smak sosów do makaronu, dań mięsnych lub warzywnych.
Zobacz także: Kapitalny trik na zaparowane okna w domu. Postaw na parapecie miskę wypełnioną po brzegi, a szyby będą suche!
Piątnickie śmietany – niezastąpione do sałatek, sosów, zup i wielu innych dań!
Na świątecznych, suto zastawionych stołach z pewnością nie zabraknie także potraw wytrawnych. Do przygotowania warzywnych sałatek, sosów czy zup doskonale sprawdzą się śmietany z Piątnicy.
Śmietana 18% marki Piątnica to najpopularniejsza śmietana w Polsce, od wielu lat ceniona za wyjątkowe walory smakowe, szerokie możliwości wykorzystania w kuchni oraz… niezawodność! Jest ona gęsta, a jednocześnie delikatna – nie warzy się pod wpływem ciepła i doskonale podkreśla smak tradycyjnych polskich zup czy sosów.Śmietanki 30% i 36% OSM Piątnica są idealne do przygotowywania wypieków oraz deserów. Śmietanka 30% szybko się ubija, tworząc wyjątkowo puszystą i trwałą pianę. Śmietanka 36% jest z kolei doskonałą bazą do kremów czy mas. Można je stosować także do zup lub sosów – śmietanki nie warzą się po dodaniu do gorących dań, a nadają im wyrazistego, kremowego smaku.
Boże Narodzenie to wyjątkowy czas czerpania radości ze wspólnych chwil. Niech te święta będą także ucztą dla naszego podniebienia – dajmy bliskim to, co najlepsze – z Piątnicy, no bo skąd!
Źródło: materiały prasowe