Historia czekolady rozpoczęła się około 4000 lat temu na obecnym terytorium Meksyku. Przygotowywane z ziaren kakaowce napoje były uważane za nektar bogów, spożywane podczas ceremonii lub rytuałów. Te niepozorne ziarenka na Stary Kontynent trafiły już w XV wieku. Jednak Europejczycy w pełni docenili czekoladę dopiero 400 lat później, gdy powstała pierwsza tabliczka, podobna do tych, które znamy dziś. Od tego czasu cały świat wciąż odkrywa czekoladę na nowo, szukając dla niej kolejnych zastosowań.
Zobacz także: Kamienie na stres. Te kryształy pomogą ci zwalczyć traumy, nerwy i niepokój
Pokochaliśmy czekoladę tak bardzo, że chcemy się nią cieszyć w pełni i doświadczać jej różnymi zmysłami. Znajdziemy ją nie tylko w potrawach, ale także w perfumach, świecach zapachowych i kosmetykach. Nie ma lepszego dnia na czekoladową celebrację niż jej święto. Pamiętaj, żeby 12 kwietnia sięgnąć po swoją ulubioną czekoladową przekąskę i zaserwować sobie dzień rozkosznej pielęgnacji. Wszystko z wegańskimi słodkościami LUSH, którym nie sposób się oprzeć.
Rozpieść się i zatrać w bogatym aromacie kakao. Pomoże Ci w tym pyszny i rozkoszny czekoladowy krem do mycia Posh Chocolate, z dodatkiem orzechów laskowych, aloesu i gliceryny. Twoja skóra będzie niebiańsko miękka i doskonale nawilżona.
Zmiękczająca i upiększająca maseczka Glen Cocoa, z masłem migdałowym i kakao, będzie dopełnieniem słodkiego rytuału. Wyjmij ją z lodówki na kilka minut przed użyciem, a następnie równomiernie nałóż na wilgotną skórę. Pozostaw na 10 minut, spłucz ciepłą wodą, a resztę zbierz ręczniczkiem. Pamiętaj, aby przechowywać ją w lodówce i zużyć w ciągu 28 dni.