Magda Gessler zapraszając na Instagramie na „najlepsze pączki w Polsce” zdradziła także składniki z przepisu, z którego powstaje słodki symbol karnawału. Według restauratorki jej pączki są przepyszne, bo przygotowywane z najlepszych produktów. W przepisie znajdziemy mnóstwo żółtek, masła, konfitur i smalcu.
„Nasze pączki przygotowujemy na koglu moglu z 40 żółtek na kilogram ciasta… zawijamy je ręcznie… używamy do nich konfitur, które przygotowujemy sami… z najlepszych składników. Kto się skusi???” - pyta Magda Gessler na Instagramie. W komentarzu pod zdjęciem wyjaśniła także, że każdy pączek ma 200 g. - „Na 1 kg mąki 49 żółtek... smalec... masło do ciasta na kilogram 400 gr" - uzupełniła.
Internauci potwierdzają, ze pączki Magdy Gessler smakują i wyglądają apetycznie, ale nie wszyscy są w stanie zapłacić nawet 18 złotych za sztukę. Może warto więc przygotować pączki we własnej kuchni? Sekret tych „najpyszniejszych” - jeśli rozczytamy przepis restauratorki - już znamy. A dokładnych receptur szukaj na beszamel.pl