Powinniśmy zwrócić szczególna uwagę na owoce i warzywa, które jemy. A to ze względu na fakt, że wiele z nich jest uprawianych w sztucznych warunkach, skażone są ogromną ilością pestycydów, a to niestety negatywnie wpływa zarówno na ich wartości odżywczej, jak i smaku. Oto piętnaście owoców i warzyw, które mają najniższe stężenie pestycydów. Warto nimi wzbogacić swoją dietę.
1. Cebula
2. Kukurydza
3. Ananas
4. Awokado
5. Kapusta
6. Groszek zielony
7. Szparagi
8. Mango
9. Bakłażan
10. Kiwi
11. Melon kantalupa
12. Słodkie ziemniaki
13. Grejpfrut
14. Arbuz
15. Grzyby
Zobacz: SZOK! Fruktoza prowadzi do otyłości?!
Przeczytaj też: Jesteś chora? NIE JEDZ świeżych ogórków!