Ciąża

i

Autor: ARCHIWUM

4 produkty, które powinna jeść każda kobieta w CIĄŻY

2016-04-21 12:00

Będąc w ciąży powinnaś zwracać szczególną uwagę na to, co jesz, bowiem twoja dieta ma ogromny wpływ na rozwój maleństwa, które w sobie nosisz. Każda ciężarna kobieta powinna też włączyć do swojego jadłospisu banany, brokuły, jajka, a także pestki słonecznika. Sprawdź, dlaczego!

Kobiety w ciąży powinny powinny zachowywać specjalną dietę. To czas, kiedy każda ciężarna dba już nie tylko o swoje zdrowie, ale też o zdrowie maleństwa. Warto do swojego codziennego jadłospisu włączyć kilka produktów, które dostarczą nam witamin i składników odżywczych niezbędnych do rozwoju dziecka. Po pierwsze banany, które dodadzą ci energii, dodatkowo są bogate w potas i tryptofan, odpowiadający za jakość naszego snu. Brokuły zawierają kwas foliowy, mangan i potas, mające pozytywny wpływ na rozwój kości dziecka. Będąc w ciąży powinnaś też częściej sięgać po jajka, które są źródłem protein, kwasów tłuszczowych omega-3, a do tego zawierają kwas foliowy, cholinę i żelazo. Pestki słonecznika zawierają cenne kwasy omega-3, magnez, witaminy A, B, D, E i K, wapń, żelazo, potas i cynk. Kwasy tłuszczowe omega-3 mają dobry wpływ na rozwój mózgu i wzroku dziecka.

Zobacz: 5 najbardziej niewłaściwych nawyków żywieniowych. Jak je wyeliminować i zastąpić?

Przeczytaj też: Jedząc te produkty będziesz mieć PIĘKNĄ cerę

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki