Hot dog o smaku biszkoptów albo hamburger z czekolady? Czemu nie. Takie rzeczy potrafi wyczarować z cukru Debbie Goard. Nad udoskonalaniem swoich pomysłów 41-letnia Amerykanka pracowała 20 lat.
Dziś jej cukiernia w San Francisco "Debbie does cakes" cieszy się niemałym powodzeniem. Zapewne dlatego, że mistrzyni cukiernictwa spełni nawet najwymyślniejsze życzenia klientów. Potrafi zrobić ciasta imitujące niemal wszystko: od kotleta do telefonu, a nawet zwierząt.
Patrz też: Czekolada jest dobra na seks
- Widząc moje ciasta, ludzie często mylą je z prawdziwymi przedmiotami. Kiedyś zrobiłam ciasto w kształcie psa chihuahua naturalnych rozmiarów, a właściciele restauracji musieli odpowiadać na pytania gości "dlaczego na stole znajduje się pies?" - opowiada Amerykanka.
Na swoim koncie Debbie ma również żyrafę, skorpiona (tort na urodziny 5-latka), a nawet... guźca. Ceny zaczynają się od 200 dolarów.