włosy, kobieta, fryzury

i

Autor: East News

Co jeść, żeby mieć mocne i lśniące włosy?

2016-06-06 11:00

To, co jemy ma ogromny wpływ na nasze włosy. Odżywiać należy je przede wszystkim "od środka", a nie tylko używając przeróżnych kosmetyków. Warto wzbogacić swoje posiłki o produkty bogate w witaminę A i C, ale też żelazo oraz cynk.Sprawdź, co jeść, aby mieć piękne włosy.

Po zimie włosy są przesuszone, pozbawione blasku, a końcówki rozdwajają się, łamią i nie dają się ułożyć. Warto zatem zadbać o swoje włosy i przygotować je na nadchodzący sezon letni. I pomogą w tym nie tylko specjalistyczne produkty fryzjerskie. Przede wszystkim należy wzbogacić swoją dietę w produkty, które doskonale poprawią kondycję włosów. Jedzenie ciemnozielonych warzyw takich jak szpinak czy brokuły wzmocni nasze włosy, będą zdrowe i lśniące. Marchew zawiera dużo witaminy A, która pozytywnie wpływa na skórę głowy. Z kolei fasola dostarczy niezbędnych protein, a także żelazo i cynk, dzięki czemu włosy nie będą wypadać.

Zobacz: Te odchudzające triki nie dają żadnych efektów. Nie trać na nie czasu!

Przeczytaj też: 5 zdrowszych wyborów na GRILLA

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają