Kabanosy są niezwykle popularną przekąską, po którą sięgamy niezmiennie od lat. Jednak im bardziej jesteśmy świadomymi konsumentami, tym częściej sprawdzamy skład i jakość produktów, które są nam oferowane. W trosce o siebie i naszą planetę, warto wybierać te, które pochodzą ze zrównoważonych produkcji, gwarantujących wysoką ich jakość, bez wpływu na środowisko. Taką postawę przyjmuje Goodvalley. Firma stale rozszerza ofertę swoich produktów, zachowując przy tym neutralność klimatyczną, corocznie potwierdzaną certyfikatem zerowego śladu węglowego netto. Tym razem, przyjazny planecie producent mięsa, wprowadza m.in. kabanosy bez konserwantów, które dostępne są od września 2021.
Nowe kabanosy produkowane są w innowacyjnej technologii – są całkowicie bezosłonkowe, dzięki czemu do ich wytwarzania nie używa się alginianu sodu, ani chlorku wapnia. W wyrobach tych nie znajdziemy także konserwantów, sztucznych barwników, zagęszczaczy, a nawet cukru czy innych zbędnych składników. Czytając etykietę zauważymy, że skład kabanosów to jedynie mięso wieprzowe, sól, przyprawy oraz ekstrakty warzyw i owoców. Domeną nowych produktów od Goodvalley jest również sposób ich pakowania. Są wygodnie podzielone na wiele części, dzięki czemu stają się praktyczną i szybką przekąską w każdej sytuacji – w pracy, w domu czy na wycieczce.
Źródło: materiały prasowe