W sklepach Lidla klienci mają dostęp do bogatej oferty wysokiej jakości artykułów producentów z Polski – między innymi mięsa. 100% świeżego mięsa marki własnej „Rzeźnik” pochodzi z Polski. W ofercie sieci pojawiają się również produkty od mniejszych, lokalnych dostawców z Polski. Od poniedziałku, 25 października, w sprzedaży dostępne będzie wysokiej jakości BIO mięso mielone wieprzowe, a od czwartku, 28 października, BIO mięso mielone wołowe od lokalnego dostawcy – „Farmy Roztocza”. Produkty spełniają kryteria certyfikatu BIO, co oznacza, że mięso pochodzi z ekologicznych gospodarstw, a zwierzęta były hodowane w bliskości z naturą. Mięso posiada również oznaczenie „Produkt polski” – symbol opracowany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Oba rodzaje mięs zapakowane są w ekologiczne opakowanie, które zawierają o około 80% mniej plastiku niż standardowe opakowanie.
Źródło: materiały prasowe