Dzień 6. diety tygodniowej:
Pierwsze śniadanie: na dobry początek do miseczki wlewamy jogurt naturalny (125 g) i dodajemy 4 łyżki płatków kukurydzianych, łyżkę rodzynek i łyżeczkę pestek słonecznika. Pijemy pół szklanki kawy z połową szklanki mleka (1,5 proc. tłuszczu).
Drugie śniadanie: do szklanki mleka (1,5 proc. tłuszczu) dodajemy zmiksowane truskawki, porzeczki lub maliny (tyle ile zmieścimy w jednej szklance) i do tego jemy 2 kromki chrupkiego chleba.
Obiad: w folii pieczemy filet z dorsza (150 g) i kropimy sokiem z cytryny, a na koniec przyprawiony cząbrem, gotujemy szklankę ryżu pełnoziarnistego i robimy surówkę ze szklanki białej kapusty, połowy pomarańczy i plasterka ananasa.
Kolacja: dusimy z cebulką 5 pieczarek, mieszamy z 2 łyżkami groszku. Do tego dodajemy jajko ugotowane na twardo z łyżką majonezu light i łyżką posiekanej natki. Pijemy też szklankę wody mineralnej.
Pamietajmy, że przez cały dzień powinniśmy pic dużo wody niegazowanej.
Patrz też: Dieta tygodniowa - dzień 5. - dobroczynny błonnik