ból brzucha, grypa żołądkowa

i

Autor: East News

Grypa żołądkowa. 4 składniki, dzięki którym szybciej się wykurujesz [DIETA]

2018-01-15 15:46

W czasie grypy żołądkowej ogromne znaczenie ma dieta, która podczas choroby stosujemy. Musi być lekkostrawna i dostarczać nam wszystkich niezbędnych składników odżywczych, aby nasz organizm zwalczył wirusa, a my żebyśmy szybko wrócili do zdrowia. Szczególnie pomocne w leczeniu grypy żołądkowej będą cztery produkty.

Grypa żołądkowa, zwana również jelitówką, to groźne zarażenie organizmu wirusami. Jest nie tylko uciążliwa, bo trwa od 2 do nawet 9 dni, ale przede wszystkim jest bardzo niebezpieczna dla zdrowia. W jej trakcie organizm osłabia się i istnieje spore ryzyko odwodnienia. Do głównych objawów grypy żołądkowej należą: biegunka, gorączka, nudności i wymioty, bóle brzucha, a także uczucie ogólnego osłabienia. Podczas grypy żołądkowej bardzo ważna jest nasza dieta. To ona pozwoli wrócić nam do zdrowia. Szczególnie polecane są te cztery produkty. Wspomogą leczenie i pomogą w szybszym odzyskaniu sił. Przede wszystkim sól, którą należy dodać do napoju. W ten sposób płyny są o wiele szybciej przyswajane przez organizm. Podczas grypy żołądkowej jedz produkty z białej mąki, ryż i kaszę mannę, dlatego, bo są lekkostrawne. Jeśli zgłodniejesz, ugotuj sobie zupę krem z warzyw. A na osłodę jedz niektóre owoce - obfitujące we flawonoidy jagody, bogate w potas banany lub lekkostrawne jabłka.

Zobacz: 27-latka zmarła na raka. Zostawiła list, który KAŻDY powinien przeczytać!

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają