Halloween 2014. Pomysły na PROSTE i mroczne PRZEKĄSKI na Halloween

2014-10-31 16:39

Halloweenowa impreza tuż tuż, a Ty wciąż nie masz pomysłu co przygotować do jedzenia? Sprawdź proste i szybkie przepisy na halloweenowe przekąski.

Mumie z parówek

Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 10 parówek, musztarda Sposób przygotowania

Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Pokrój ciasto na 10 kwadratów, a potem każdy podziel na 4 paski. Owiń parówkę w 4 paski z ciasta tak, żeby pokryły całą kiełbaskę. Odsłoń spod ciasta kawałek parówki na wysokości około 1 cm od jej końca, żeby zrobić "twarz" mumii. Przygotowane parówki ułóż na blaszce i piecz około 15 minut. Po wyjęciu narysuj musztardą oczy i usta mumii.

Potworne usta

Składniki: jabłka, płatki z migdałów

Sposób przygotowania: Pokrój jabłka na ćwiartki. Z każdej wytnij środek, żeby przypominała otwarte usta. W górne i dolne "dziąsła" jabłka powbijaj płatki migdałow. Gotowe!

Halloweenowe krakersy

Składniki: paczka krakersów, serek typu Philadelphia, słoiczek oliwek
Sposób przygotowania: Rozłóż krakersy na talerzy lub tacy. Każde ciasteczko posmaruj dokładnie serkiem. Oliwki potnij na plasterki i ułóż je na krakersach na kształt oczu i buzi.

Krwawe pizzerinki
Składniki: paczka gotowego ciasta francuskiego, sos pomidorowy, papryka, mozzarella, oliwki
Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 190 st.C. Z ciasta powykrajaj okrągłe formy i posmaruj je sosem pomidorowym (przyprawionym solą i pieprzem do smaku). Na pizzerinki połóż okrągły plasterek mozzarelli, a na to oliwkę (tak żeby całość przypominała gałkę oczną). Ułóż na blaszkę i zapiecz około 15 minut.

Zobacz też: Halloween 2014. Zobacz najlepsze przebrania gwiazd! [DUŻO ZDJĘĆ]

ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki