Mumie z parówek
Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 10 parówek, musztarda Sposób przygotowania
Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Pokrój ciasto na 10 kwadratów, a potem każdy podziel na 4 paski. Owiń parówkę w 4 paski z ciasta tak, żeby pokryły całą kiełbaskę. Odsłoń spod ciasta kawałek parówki na wysokości około 1 cm od jej końca, żeby zrobić "twarz" mumii. Przygotowane parówki ułóż na blaszce i piecz około 15 minut. Po wyjęciu narysuj musztardą oczy i usta mumii.
Potworne usta
Składniki: jabłka, płatki z migdałów
Sposób przygotowania: Pokrój jabłka na ćwiartki. Z każdej wytnij środek, żeby przypominała otwarte usta. W górne i dolne "dziąsła" jabłka powbijaj płatki migdałow. Gotowe!
Halloweenowe krakersy
Składniki: paczka krakersów, serek typu Philadelphia, słoiczek oliwek
Sposób przygotowania: Rozłóż krakersy na talerzy lub tacy. Każde ciasteczko posmaruj dokładnie serkiem. Oliwki potnij na plasterki i ułóż je na krakersach na kształt oczu i buzi.
Krwawe pizzerinki
Składniki: paczka gotowego ciasta francuskiego, sos pomidorowy, papryka, mozzarella, oliwki
Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 190 st.C. Z ciasta powykrajaj okrągłe formy i posmaruj je sosem pomidorowym (przyprawionym solą i pieprzem do smaku). Na pizzerinki połóż okrągły plasterek mozzarelli, a na to oliwkę (tak żeby całość przypominała gałkę oczną). Ułóż na blaszkę i zapiecz około 15 minut.
Zobacz też: Halloween 2014. Zobacz najlepsze przebrania gwiazd! [DUŻO ZDJĘĆ]
ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail