Halloween 2014. Zupa krem z dyni według przepisu Magdy Gessler

2014-10-27 22:26

Halloween z Magdą Gessler? Brzmi mało realnie, ale jednak! Możemy bowiem przyrządzić pyszną zupę krem z dyni według przepisu Magdy Gessler.

Przepis na zupę krem z dyni według przepisu Magdy Gessler jest dość prosty w przygotowaniu. Zupę będziemy pichcić 30 minut, podajemy składniki na porcję dla 4 osób.

Zobacz też: Muffinki z dyni. PRZEPIS na pyszne dyniowe muffinki!

Składniki:

dynia 1,5 kgmleko 200 mlbulion warzywny 200 mlśmietanka kremówka 200 mlczosnek 4 ząbkigałka muszkatołowa szczyptanatka do dekoracjiłuskane pestki dyni 4 garstkisól morska, pieprz biały     Przepis:Obrać i pokroić w kostkę dynię, następnie zalewamy ją mlekiem i bulionem. Dodajemy szczyptę soli i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy rozdrobniony czosnek, jeszcze chwilę gotujemy. Potem miksujemy zupę na krem, dodajemy śmietankę, pieprz, gałkę.

Podawać z uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Uwaga: warto eksperymentować z różnymi gatunkami dyni – każdy daje zupę o nieco innym smaku.

ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają