Sposób przygotowania:
10 jaj ugotować na twardo. Zalać zimną wodą, ostudzić, obrać z łupinek, przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie wyjąć żółtka. Przygotować farsz i nadziać jajeczne miseczki. Położyć na liściach sałaty, posypać zieleniną, ozdobić kleksem ketchupu, majonezu, oliwką, plasterkiem rzodkiewki czy cząstką pomidora.
Farsz szynkowy
Składniki:
8 jajek
15 dag wędzonej szynki
3-4 łyżki śmietany lub majonezu
2 łyżki posiekanego szczypiorku l pieprz l sól
Sposób wykonania:
Szynkę drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać szynkę, szczypiorek, majonez, doprawić solą i pieprzem. Białka napełnić farszem, ułożyć na liściach sałaty, posypać szczypiorkiem i udekorować cząstkami pomidora.