Sposób przygotowania:
10 jaj ugotować na twardo. Zalać zimną wodą, ostudzić, obrać z łupinek, przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie wyjąć żółtka. Przygotować farsz i nadziać jajeczne miseczki. Położyć na liściach sałaty, posypać zieleniną, ozdobić kleksem ketchupu, majonezu, oliwką, plasterkiem rzodkiewki czy cząstką pomidora.
Farsz z pieczarkami i curry
Składniki:
8 jajek
15 dag pieczarek
łyżeczka masła
majonez
sól
pieprz
curry
łyżka posiekanej pietruszki
zielenina do dekoracji
Sposób wykonania:
Pieczarki posiekać w kostkę, smażyć na maśle do momentu aż nadmiar wody wyparuje. Po wystudzeniu pieczarki połączyć z rozgniecionymi widelcem żółtkami, dodać majonez i curry, przyprawy i natkę pietruszki, wymieszać. Masą napełnić jajka, udekorować zieleniną.