Sposób przygotowania:
10 jaj ugotować na twardo. Zalać zimną wodą, ostudzić, obrać z łupinek, przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie wyjąć żółtka. Przygotować farsz i nadziać jajeczne miseczki. Położyć na liściach sałaty, posypać zieleniną, ozdobić kleksem ketchupu, majonezu, oliwką, plasterkiem rzodkiewki czy cząstką pomidora.
Pasta z awokado
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
2 cebulki dymki
1 dojrzałe awokado
natka pietruszki
1 łyżka majonezu
ząbek czosnku
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Awokado obrać, pokroić na kawałki. Dymkę i natkę posiekać. Wszystkie składniki zmiksować, dodać majonez, zmiażdżony ząbek czosnku, sól i pieprz.