PRZEPISY NA WIELKANOC: Jajka w sosie z gorczycy ze szczypiorkiem

2012-03-27 4:00

Jajka w symbolice wielkanocnej oznaczają nowe życie. Dlatego właśnie w postaci barwnych pisanek wkładamy je do koszyczka, by po poświęceniu podzielić się nimi z bliskimi. Jajka serwujemy także jako potrawę podczas uroczystego świątecznego śniadania. Oto w jaki sposób można je przygotować.

Składniki:

10 jajek

3 łyżki musztardy z gorczycą

mały słoik majonezu

pół słoika konserwowych pieczarek

szczypiorek

dymka do dekoracji

sól

pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Majonez wymieszać z musztardą, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Jajka i pieczarki ułożyć na półmisku, polać sosem majonezowo-musztardowym. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Półmisek przybrać dymką.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają