PRZEPISY NA WIELKANOC: Jajka z wędzonym łososiem

2012-03-27 4:00

Jajka w symbolice wielkanocnej oznaczają nowe życie. Dlatego właśnie w postaci barwnych pisanek wkładamy je do koszyczka, by po poświęceniu podzielić się nimi z bliskimi. Jajka serwujemy także jako potrawę podczas uroczystego świątecznego śniadania. Oto w jaki sposób można je przygotować.

Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo

1 plaster wędzonego łososia

2 rzodkiewki

natka pietruszki

cytryna

sól

pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół, posolić, popieprzyć, ułożyć na półmisku. Na każdej połówce położyć po małym kawałku łososia, skropić sokiem z cytryny. Ozdobić plasterkami rzodkiewki i natką pietruszki.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki