Związki wielkiej mocy
Współczesna medycyna szczyci się, że może stosować tzw. leczenie celowane. Oznacza to, że leki wkraczają do akcji na pewnym etapie procesów zachodzących w organizmie. Żywność, która ma właściwości antyrakowe, działa na wiele czynników. Produkty połączone w czasie posiłków potęgują swoją moc. Działają wtedy o wiele skuteczniej niż każdy z nich osobno.
W uproszczeniu można stwierdzić, że jeden produkt antyrakowy zmniejsza zagrożenie o 50 proc., ale połączenie czterech może chronić aż w 90 proc.
Najważniejsze zasady diety
Dieta antyrakowa jest skomponowana przede wszystkim ze świeżych warzyw i owoców. Poza sezonem możesz jeść mrożone lub suszone. Do warzyw najlepiej dodawaj oliwę, olej lniany lub masło ekologiczne.
Niezbędny jest również czosnek, zioła i inne przyprawy. Dodawaj je nie tylko do gotowania lub pieczenia, ale także do sosów, twarogów, galaretek warzywnych i rybnych. W diecie antyrakowej mięso pełni rolę dodatku smakowego.
Czytaj więcej na