Genialny sposób na poświąteczny pasztet. Całą rodzina będzie zajadać ze smakiem
Po świętach często zostaje wiele jedzenia, które ciężko spożytkować. Domownicy są przejedzeni i mają dość typowo świątecznych smakołyków. Dojadanie resztek wcale nie musi być torturą. Żywność, która zostaje po świętach świetnie sprawdzi się w innym wydaniu. Przerabiane świątecznych potraw pomoże uniknąć Ci marnowania i wyrzucania jedzenia. Po wielkanocnym śniadaniu został Ci pasztet? Nie musisz zmuszać rodziny do niekończącego się jedzenia kanapek z pasztetem. Tego rodzaju wyrób możesz zamrozić. Eksperci wskazują, że pasztet może być mrożony nawet przed 2 miesiące. Nie straci on swojego smaku i właściwości odżywczych. Możesz z niego przygotować także pyszny obiad.
Zobacz również: Rytuał, który przyniesie Ci bogactwo. W każdy czwartek musisz to zrobić, a obfitość zagości w Twoim domu na dobre
Jak przerobić pasztet po świętach? Babciny sposób na pyszny obiad
Pasztet świetnie sprawdzi się nie tylko na kanapki, ale również jako składnik obiadu. Zastąpisz nim mięso w daniach wyrabianych z ciasta. Pasztet rewelacyjnie będzie smakował w gotowanych pyzach lub w w pieczonych pasztecikach z ciasta francuskiego. Dorób do tego lekki, jogurtowy lub koperkowy sos, a cała rodzina będzie zajadać ze smakiem. Domowy pasztet jest świetnie wyważony i przyprawiony, dzięki czemu wzbogaci smak przygotowywanej potrawy.
Jedzenie, które spowalnia procesy starzenia. Jedz TO, a zachowasz młody wygląd