Jak przerobić pasztet po świętach?

i

Autor: shutterstock

Nie marnuj jedzenia

Jak przerobić poświąteczny pasztet? Babciny sposób na niemarnowanie resztek. Wykorzystaj pasztet w ten sposób, a wszyscy będą zajadać się ze smakiem

2024-04-02 10:54

Jak nie marnować jedzenia po świętach? Po Wielkanocy zazwyczaj zostaje sporo jedzenia. Co zrobić w przypadku, gdy rodzina nie jest w stanie już patrzeć na jajka, a każdy kolejny kawałek pasztetu jawi się jako koszmar? Wielkanocne jedzenie można przerobić i przygotować smaczny i pełnowartościowy posiłek. W ten sposób unikniesz marnowania jedzenia i sprawisz, że cała rodzina będzie zadowolona. Babciny sposób na poświąteczny pasztet.

Genialny sposób na poświąteczny pasztet. Całą rodzina będzie zajadać ze smakiem

Po świętach często zostaje wiele jedzenia, które ciężko spożytkować. Domownicy są przejedzeni i mają dość typowo świątecznych smakołyków. Dojadanie resztek wcale nie musi być torturą. Żywność, która zostaje po świętach świetnie sprawdzi się w innym wydaniu. Przerabiane świątecznych potraw pomoże uniknąć Ci marnowania i wyrzucania jedzenia. Po wielkanocnym śniadaniu został Ci pasztet? Nie musisz zmuszać rodziny do niekończącego się jedzenia kanapek z pasztetem. Tego rodzaju wyrób możesz zamrozić. Eksperci wskazują, że pasztet może być mrożony nawet przed 2 miesiące. Nie straci on swojego smaku i właściwości odżywczych. Możesz z niego przygotować także pyszny obiad.

Zobacz również: Rytuał, który przyniesie Ci bogactwo. W każdy czwartek musisz to zrobić, a obfitość zagości w Twoim domu na dobre

Jak przerobić pasztet po świętach? Babciny sposób na pyszny obiad

Pasztet świetnie sprawdzi się nie tylko na kanapki, ale również jako składnik obiadu. Zastąpisz nim mięso w daniach wyrabianych z ciasta. Pasztet rewelacyjnie będzie smakował w gotowanych pyzach lub w w pieczonych pasztecikach z ciasta francuskiego. Dorób do tego lekki, jogurtowy lub koperkowy sos, a cała rodzina będzie zajadać ze smakiem. Domowy pasztet jest świetnie wyważony i przyprawiony, dzięki czemu wzbogaci smak przygotowywanej potrawy. 

Jedzenie, które spowalnia procesy starzenia. Jedz TO, a zachowasz młody wygląd

Monika Ambroziak była Andżelą w filmie "Chłopaki nie płaczą". Jak dziś wygląda? Szałowo!

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają