Skorzystajmy więc z mądrości doświadczonego zielarza, jakim jest ojciec Grande, który podzielił się z nami swoją specjalistyczną wiedzą zdobywaną latami w najdalszych zakątkach świata. Jak twierdzi zakonnik - dobrze odżywiony organizm wolniej się starzeje, jest zdrowszy i odporny na choroby.
Przeczytaj koniecznie: Ryszard Ferens z Terespola: Matka Boska mnie uzdrowiła
Najbardziej skuteczna jest drobno posiekana cebula, czosnek, miód i... gotowany boczek. Cebulę można jeść z ziemniakami lub chlebem, smażyć i jeść z przecierem pomidorowym czy łagodnym ketchupem. Czosnek rozcieramy i dodajemy do soku z cebuli. Boczek gotujemy z dużą ilością warzyw i jemy na zimno z dodatkiem chrzanu. Nie możemy zapomnieć o miodzie, od wieków cenionym za mikroelementy, enzymy i kwasy organiczne, które poprawiają działanie układu odpornościowego.
Ojciec Jan Grande (76 l.), zakonnik z klasztoru Bonifratrów w Legnicy, od 30 lat zajmuje się leczeniem za pomocą ziół. Kształcił się u mistrzów z Petersburga i Tybetu. O naturalnych sposobach na choroby wie wszystko. Nam zdradził, które z domowych metod leczenia grypy i przeziębienia naprawdę działają!