Zakonnik Jan Grande z klasztoru Bonifratrów radzi: Mikstura z cebuli, czosnku i miodu lepsza od antybiotyku

2010-12-16 17:01

Za oknami mróz, coraz łatwiej przeziębiamy się i łapiemy grypę. Dlatego dziś przypominamy rady ojca Jana Grande (76 l.) i to, że nie tylko leki z apteki mogą nam pomóc.

Skorzystajmy więc z mądrości doświadczonego zielarza, jakim jest ojciec Grande, który podzielił się z nami swoją specjalistyczną wiedzą zdobywaną latami w najdalszych zakątkach świata. Jak twierdzi zakonnik - dobrze odżywiony organizm wolniej się starzeje, jest zdrowszy i odporny na choroby.

Przeczytaj koniecznie: Ryszard Ferens z Terespola: Matka Boska mnie uzdrowiła

Najbardziej skuteczna jest drobno posiekana cebula, czosnek, miód i... gotowany boczek. Cebulę można jeść z ziemniakami lub chlebem, smażyć i jeść z przecierem pomidorowym czy łagodnym ketchupem. Czosnek rozcieramy i dodajemy do soku z cebuli. Boczek gotujemy z dużą ilością warzyw i jemy na zimno z dodatkiem chrzanu. Nie możemy zapomnieć o miodzie, od wieków cenionym za mikroelementy, enzymy i kwasy organiczne, które poprawiają działanie układu odpornościowego.

Ojciec Jan Grande (76 l.), zakonnik z klasztoru Bonifratrów w Legnicy, od 30 lat zajmuje się leczeniem za pomocą ziół. Kształcił się u mistrzów z Petersburga i Tybetu. O naturalnych sposobach na choroby wie wszystko. Nam zdradził, które z domowych metod leczenia grypy i przeziębienia naprawdę działają!

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają