Oto produkty, które są najmniej zdrowe i mogą być odpowiedzialne za rozwój nowotworów. 1. Biała mąka. Produkty z dodatkiem białej mąki mają wysoki indeks glikemiczny. Co to oznacza? Wysoki IG sprzyja wzrostowi nowotworów. 2. Popcorn z mikrofali. Nie chodzi tutaj o sam popcorn, ale folię którą się wkłada wraz z nim do mikrofali. Zawiera ona kwas perfluorooktanowy, który wpływa na bezpłodność i powoduje raka wątroby oraz jąder. 3. Słodziki! Mają działanie rakotwórcze. Wpływają na rozwój raka mózgu, pęcherza, białaczkę i chłoniaki. 4. Hodowlany łosoś. Niestety, ale taki łosoś zawiera rakotwórcze dioksyny w stężeniu nawet 10 razy większym niż łososie dzikie. 5. Alkohol. Może on wpływać na rozwój raka jelita grubego. Niezdrowy styl życia, zła dieta i nadmierne picie alkoholu mają znaczący wpływ na rozwój tego nowotworu. 6. Wędzone mięso. Jedzone w nadmiarze może mieć wpływ na rozwój raka żołądka. Lepiej je jeść rzadko i w małych ilościach. 7. Spalone jedzenie. Przypalone produkty zawierają substancje rakotwórcze. Odcinaj przypalone części bądź zupełnie zrezygnuj z jedzenia takiego produktu. 8. Czipsy! Jest to produkt bogaty w węglowodany przetworzony w wyniku smażenia lub pieczenia. W takich produktach znajduje się dużo akrylamidu. Jego długotrwałe spożywanie może prowadzić do rozwoju raka.
Zobacz też: Zespół Aspergera: objawy, leczenie. Co to za choroba?
Przeczytaj tez: Jak walczyć z BEZSENNOŚCIĄ? Oto najlepsze sposoby!