Vegeta

i

Autor: materiały prasowe Vegeta

Stfera gotowania

Nowość, która dostarczy pełni przyjemności podczas jedzenia

Marka VEGETA od lat towarzyszy nam w kuchni, sprawiając, że gotowanie staje się proste i przyjemne. W odpowiedzi na najświeższe trendy, VEGETA wzbogaciła ofertę o wyjątkową nowość, która wznosi sposób przyprawiania potraw piętro wyżej. Mowa o nowej VEGETA Umami w płynie, która dopełnia smak wszystkich składników dania. To praktyczne rozwiązanie, dzięki któremu przygotowywanie domowych posiłków stanie się jeszcze łatwiejsze. Nowość dostępna jest już w sprzedaży.

Umami? Czyli smacznie!

Podstawą odpowiednio przygotowanego dania jest jego smak. Choć każdy z nas ma własne preferencje i różny poziom wrażliwości kubków smakowych, istnieje smak, który każdemu dostarcza przyjemności – to właśnie umami, piąty obok kwaśnego, gorzkiego, słodkiego i słonego smak, odczuwany przez człowieka. Słowo pochodzi z języka japońskiego i dosłownie oznacza „coś smacznego”. Umami łączy wszystkie aromaty w doskonałą harmonię, dostarczając pełni kulinarnych wrażeń. Przyprawa stanowi uzupełnienie różnych składników dania, dzięki czemu smak potrawy jest bardziej intensywny i pozwala czerpać pełną przyjemność podczas jedzenia.

Bogactwo smaków z VEGETA Umami

VEGETA Umami to przyprawa w płynie, która pozwala w pełni wykorzystać swoje umiejętności i stworzyć wyjątkowe dania. Jej wyrazisty smak idealnie komponuje się z każdą kulinarną wizją, nadając potrawom bogaty, długotrwały aromat w zaledwie kilka chwil. Dzięki niej, zwykły obiad staje się prawdziwym specjałem, a gotowanie zamienia się w przyjemną zabawę. Dzięki swojej uniwersalności świetnie sprawdzi się do każdego rodzaju dania. Przyprawa nie zawiera barwników ani konserwantów.

PRZEPIS NA: steki z kaszy kuskus

Składniki:

  • 2 łyżeczki przyprawy w płynie VEGETA Umami
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 ml prosecco (lub czerwonego wina)
  • szczypta tymianku
  • czarny pieprz
  • 2 wieprzowe steki ze schabu
  • 125 g kuskusu
  • sól

Sposób przygotowania:

Umieść kuskus w misce, zalej 250 ml osolonej wrzącej wody. Odstaw na 5 minut. Dodaj oliwę z oliwek i widelcem spulchnij kuskus. Na dressing wymieszaj przyprawę VEGATA Umami w płynie z oliwą z oliwek, prosecco, tymiankiem i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Lekko posól kotlety, a następnie podsmaż je krótko na patelni teflonowej. Na talerz wyłóż przygotowany kuskus, a na nim pokrojony w plastry stek, polej całość przygotowanym sosem i podaj.

Wskazówka: Nie rozbijaj mięsa, aby uzyskać stek, pokrój je cienko. Dzięki temu będzie bardziej soczyste po usmażeniu.

Vegeta

i

Autor: materiały prasowe Vegeta

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki