Sposób przygotowania:
10 jaj ugotować na twardo. Zalać zimną wodą, ostudzić, obrać z łupinek, przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie wyjąć żółtka. Przygotować farsz i nadziać jajeczne miseczki. Położyć na liściach sałaty, posypać zieleniną, ozdobić kleksem ketchupu, majonezu, oliwką, plasterkiem rzodkiewki czy cząstką pomidora.
Farsz serowy Składniki:
8 jajek
10 dag żółtego sera
3 łyżki majonezu
1 łyżka keczupu
pieprz
sól
Sposób wykonania:
Ser zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Wymieszać z żółtkami, majonezem i keczupem. Przyprawić do smaku.
Rada:
Jeśli nie mamy pewności, czy jajko jest świeże, włóżmy je do miski z zimną wodą. Świeże jajko opadnie na dno, zepsute - wypłynie na powierzchnię.