Przepisy na potrawy z grilla: Nadziewana ciabatta z grilla

2011-05-21 9:00

Sezon grillowy w pełni, dlatego warto jest znać różne przepisy na grillowane potrawy. Powiemy jak przyrządzić nadziewaną ciabattę z grilla. Czego będziemy potrzebować i jaki będzie koszt takiej uczty. Już we wtorek, 24.05, w Super Expressie zbiór najlepszych polskich i światowych przepisów na grilla.

Nadziewana ciabatta z grilla
Koszt: 27 zł

Składniki: 4 ciabatty, 4 pomidory, 2 kulki mozzarelli, sól, pieprz, pęczek bazylii, 15 dag szynki pokrojonej w plastry, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy z oliwek.

Przygotowanie: Ciabatty gęsto ponacinać. Pomidory i mozzarellę pokroić w plasterki, posypać solą i pieprzem. W każde nacięcie ciabatty włożyć po 1 plasterku pomidora, mozzarelli, szynki i po 2-3 listki bazylii. Czosnek rozgnieść, wymieszać z oliwą i pozostałą (posiekaną) bazylią. Chlebek ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej, skropić go oliwą z czosnkiem, zawinąć i grillować przez ok. 4 minuty z każdej strony.

Już we wtorek, 24.05, w Super Expressie zbiór najlepszych polskich i światowych przepisów na grilla!

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki