Przepisy na przetwory: Ocet miodowy

2011-09-06 4:00

Sezon na przetwory w pełni, dlatego warto jest znać różne przepisy. Powiemy jak przyrządzić smaczny ocet miodowy. Czego będziemy potrzebować i jaki będzie koszt zrobienia w domu jednej butelki octu miodowego.

Ocet miodowy
Koszt: 16 zł

Składniki: 2 litry wody, 0,5 kg miodu, 1 bułka, ocet spirytusowy 10 proc.

Sposób przygotowania: W dużym słoju zmieszać wodę i miód, dodać namoczoną wcześniej w occie bułkę, słoik przykryć gazą, uszczelnić i zostawić w ciepłym miejscu na 3-4 tygodnie, w stałej temperaturze. Przenieść słój w chłodne miejsce i zostawić na kolejne kilka dni, następnie przecedzić i rozlać do butelek.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają