Składniki dla 4 osób:
Ď 8 pokrojonych na małe kawałki podudzi z indyka bez skóry
Marynata:
Ď 1/2 szklanki oliwy z oliwek Ď 1 opakowanie przyprawy do drobiu po myśliwsku Prymat Ď 100 g pokrojonego w paseczki wędzonego boczku
Ď 1 pokrojona w kostkę cebula
Ď 4 pokrojone w plastry ząbki czosnku
Ď 100 g oczyszczonych kurek
Ď 100 g oczyszczonych borowików
Ď 100 ml bulionu Kucharek
Ď 2
Składniki dla 4 osób:
Ď 8 pokrojonych na małe kawałki podudzi z indyka bez skóry
Marynata:
Ď 1/2 szklanki oliwy z oliwek Ď 1 opakowanie przyprawy do drobiu po myśliwsku Prymat Ď 100 g pokrojonego w paseczki wędzonego boczku
Ď 1 pokrojona w kostkę cebula
Ď 4 pokrojone w plastry ząbki czosnku
Ď 100 g oczyszczonych kurek
Ď 100 g oczyszczonych borowików
Ď 100 ml bulionu Kucharek
Ď 200 ml czerwonego wina
Ď 2 łyżki miodu pszczelego
Ď 100 ml oliwy z oliwek
Ď Sól, grubo mielony czarny pieprz, tymianek, liść laurowy Prymat
Ď 10 pomidorów cherry
Sposób przygotowania:
Umyte, oczyszczone i osuszone podudzia z indyka natrzeć oliwą z oliwek połączoną z przyprawą do drobiu po myśliwsku. W garnku na oliwie podsmażyć boczek, cebulę, czosnek, kurki i borowiki. Następnie dodać indyka. Po zrumienieniu wlać wino i bulion, dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać miód i pomidory cherry, całość doprawić do smaku.
Piątek, 19.20 TVP 1