Rewelacyjny patent na marynowane kurki. Z tym składnikiem będą smakować obłędnie
Kurki to jedne z najpopularniszych grzybów, jakie można spotkać w Polsce. W kuchni najczęściej wykorzystywane są do jajecznicy lub jako składnik kremowych sosów. Kurki można również tradycyjnie marynować. Publikacje naukowe wskazują, że kurki są bardzo zdrowe i warto je jeść. Zawierają one potrzebne składniki mineralne i prowitaminę D, a przez toksykologów określane są jako jedne z bezpieczniejszych grzybów. Przygotowaliśmy dla Ciebie rewelacyjny patent na marynowane kurki. To nietypowy przepis, który sprawi, że będą one smakowały jak nigdy przedtem. Sprawdź sekretyny składnik marnowania kurek.
Zobacz również: Roślina, która przynosi szczęście i chroni dom. Posadź w ogrodzie lub na balkonie, a przyciągniesz dobrobyt
Dodaj ten składnik do marynowanych kurek, a smak Cię zaskoczy
Jednym z najpyszniejszych przepisów na marynowane kurki jest ten z winem. W tym przypadku najlepiej sprawdzi się czerwone, wytrawne wino. Kurki wrzuć do wrzątku na około 3 minuty, następnie odcedź i przelej zimną wodą. W kolejnym kroku gotuj osolone grzyby przez około 20 minut. Ponownie odcedź i przełóż do słoików. Teraz przygotuj zalewę, wodę z przyprawami i cukrem gotuj pod przykryciem, a następnie wlej wino i ocet. Zdejmij zalewę z ognia i wlej do słoików. Na koniec wstaw słoiki do piekarnika i pasteryzuj przez kilkanaście minut.