Puszyste, okrągłe i wypełnione pysznym, kremowym nadzieniem – pączki stały się symbolem Tłustego Czwartku. Nie ma lepszych niż te przygotowane własnoręcznie. W jednym z odcinków Kuchni Lidla, Kinga Paruzel oraz Paweł Małecki dzielą się ulubionymi przepisami na domowe pączki. Paweł przygotowuje tradycyjny, smażony wypiek z budyniowym kremem, Kinga stawia z kolei na nowoczesne pączki, odpowiednie dla osób dbających o linię. Smakują równie dobrze, a przy tym powstają ze zdrowych składników, m.in. mąki orkiszowej, cukru trzcinowego i oleju kokosowego. Ale to nie wszystko! Pączki są nadziewane powidłami śliwkowymi, a lukier składa się z syropu klonowego oraz kremu kokosowego. No i najważniejsze: pączki Kingi nie wymagają smażenia. Wystarczy… ugotować je na parze!
Zobacz także: Na czym smażyć faworki? Ten tani tłuszcz z babcinego przepisu sprawi, że nie tylko domowe faworki, ale i pączki będą pyszne
Na stronie Kuchni Lidla (https://kuchnialidla.pl/przepisy/tlusty-czwartek) można znaleźć ten i wiele innych, słodkich przepisów. Wszystkie produkty, wykorzystane do przygotowania wypieków, są dostępne w sklepach Lidl Polska.