Magda Gessler zdradziła swój przepis na wielkanocnego mazurka! W rozmowie z Panią Domu wyjawiła, że jest to jej ulubione ciasto! Co ciekawe Gessler w tym roku wybiera się na święta za granicę, do ukochanego...
Zobacz: Wielkanocne jaja Magdy Gessler! Zachwyć rodzinę przepisem gwiazdy
- To absolutny numer jeden na wielkanocnym stole. Kajmakowy, z fiołkami - najlepiej z Nałęczowa. Połączenie cudownego smaku, zapachu i kolorów. Uwielbiam to - mówiła Magda Gessler.
- Ugotowane na twardo żółtka będą nieodzowne do przyrządzenia najlepszego kruchego ciasta, uniwersalnego zastosowania. Na cztery przetarte przez drobne sito żółtka potrzebujemy 100 gram cukru, 200 gram masła i 300 gram mąki. Do tego łyżka lodowatej wody i szczypta soli. Szybko wszystko zagniatamy, zawijamy i wkładamy do lodówki co najmniej na dwie godziny - zdradziła swój przepis restauratorka.