Ale Gessler zaserwuje na wielkanocne śniadanie nie tylko jajka. Specjalnym dodatkiem do jej niemal wszystkich dań będzie chrzan. - Hitem Wielkanocy jest chrzan i wszystkie potrawy z chrzanem. Żurek z chrzanem, kiełbasa z chrzanem, boczek pieczony z chrzanem i ćwikłą - wylicza Magda.
Jaja z prawdziwkami i cebulą
Składniki na 6 porcji
12 jajek ugotowanych na twardo
150 g mrożonych prawdziwków
2 cebule
3 łyżki oliwy
mały pęczek koperku
100 ml śmietanki
surowe jajko
50 g tartej bułki
2 łyżki masła
sól
pieprz
Jajka przekroić ostrym nożem wzdłuż na pół. Białka i żółtka ostrożnie wyjąć, tak by nie uszkodzić skorupek, posiekać. Skorupki zachować. Grzyby rozmrozić, drobno pokroić. Cebule posiekać. Podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać grzyby i również je lekko podsmażyć. Dołożyć posiekane jajka, posiekany koperek i śmietankę, sól i pieprz. Wymieszać. Nadzienie włożyć do skorupek. Wierzch wyrównać, posmarować rozmąconym jajkiem, posypać tartą bułką. Podsmażyć na reszcie oliwy wymieszanej z masłem. Na koniec posypać koperkiem.
Zobacz: Magda Gessler sypia trzy godziny dziennie, bo jedzie na...
Pamiętaj: Kto jest najlepszym kucharzem? GŁOSUJ