LIDL

i

Autor: SHUTTERSTOCK LIDL

Wiosenna oferta Lidla zwala z nóg. Sieć stawia na nowe produkty

2021-04-15 7:27

Sieć Lidl wspiera trend samodzielności oraz zachęca klientów do podjęcia własnej uprawy warzyw. To doskonałe rozwiązanie uzupełniające domowe zapotrzebowanie na produkty, a przy okazji dobra zabawa na świeżym powietrzu dla wszystkich domowników, zwłaszcza dzieci. W sklepach sieci znajdziemy sadzonki warzyw, które z powodzeniem można zasadzić na balkonie, albo w przydomowym ogródku. Dodatkowo, od czwartku do soboty (15- 17 kwietnia) będziemy mogli kupić świeżego kurczaka BIO marki Rzeźnik w atrakcyjnej  cenie! Drób ten pochodzi z polskiej rodzinnej firmy Drobex. Wiosenne zdrowe odżywianie z Lidem czas zacząć!

Samodzielnie wyhodowane warzywa to alternatywa dla zakupionych plonów. Jest to doskonały sposób na uzupełnienie podstawowych potrzeb żywieniowych domowników. W ofercie Lidla dostępne są sadzonki takich warzyw jak por, seler, kalarepa, sałata masłowa, sałata lodowa, sałata strzępiasta, pietruszka naciowa oraz szczypiorek. Sadzonki pochodzą od polskiego producenta – Grupy Mularski. Posiadają oznaczenie „Produkt polski”, które pozwala klientom na łatwe znalezienie artykułów wytworzonych w Polsce z użyciem polskich surowców. Wszystkie sadzonki dostępne są w zbiorczych opakowaniach, w cenie 14,99 zł/12 szt./1 opak.

Coraz częściej zwracamy uwagę na pochodzenie oraz jakość kupowanej żywności. Już od czwartku, 15 kwietnia, do soboty, 17 kwietnia, we wszystkich sklepach sieci Lidl Polska będziemy mogli znaleźć świeżego kurczaka BIO marki Rzeźnik od polskiego dostawcy w atrakcyjnej cenie – 24,90 zł/ kg. Drób ten pochodzi z rodzinnej firmy Drobex, dla której standardy chowu są niezwykle istotne, a uzyskiwane mięso spełnia wysokie wymagania. BIO kurczak posiada również oznaczenie „Produkt polski”, które zostało opracowane przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. 

Co zapewnia oznaczenie BIO na opakowaniu produktu?

Oznaczenie BIO widoczne na opakowaniu produktu zapewnia, że produkt pochodzi z ekologicznej hodowli, a jego jakość gwarantowana jest przez szczegółowy system certyfikacji. Mięso drobiowe BIO kontrolowane jest na każdym etapie produkcji – od doboru piskląt, po gotowy i dostarczony produkt do sklepu. Zwierzęta hodowane ekologicznie mają zapewniony dostęp do wolnego wybiegu, gdzie w sposób swobodny mogą wychodzić na zewnątrz i korzystać z naturalnego światła. Żywione są wyłącznie ekologiczną paszą wysokiej jakości bez GMO. Kurczak BIO wyróżnia się również dłuższym chowem – rośnie minimum 81 dni, czyli około 50 proc. dłużej niż zwykły brojler, dzięki czemu jego mięso może nabrać więcej smaku i wartości odżywczych.

QUIZ. Czy masz wyczucie stylu? Mniej niż 5/10 to wstyd

Pytanie 1 z 10
Najmodniejsza fryzura kobieca w tym sezonie to:
Kubki wielokrotnego użytku. Pierwsze takie kubki w Polsce!

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki