ALERGENY

Główny Inspektorat Sanitarny wydał pilne ostrzeżenie o wycofaniu ze sklepów popularnej konserwy mięsnej marki Sokołów. Na etykiecie produktu nie umieszczono odpowiedniej informacji dotyczącej skład…

dodano 4-12-2024

Po spożyciu mogą nastąpić reakcje alergiczne. Zaleca, aby klienci nie spożywali tego produktu!

dodano 28-6-2018

Producenci żywności mają obowiązek wyraźnego wymieniania w grupie składników dodatków alergizujących. Składniki takie wyróżniane są grubą czcionką. Jeśli masz alergię pokarmową, koniecznie dokładnie …

dodano 6-11-2016

Wielu Polaków może nie przeżyć tej wiosny. Eksplozja wiosny po przedłużającej się zimie spowodowała, że w powietrzu roi się od alergenów. - Jest ich około półtora raza więcej niż zwykle - alarmuje pr…

dodano 10-5-2013

Mimo że od czterech lat mam alergię, dzięki lekom zupełnie jej nie dostrzegam – mówi 25-letnia URSZULA PAZUR.

dodano 20-4-2010

Alergię najłatwiej rozpoznać wtedy, gdy objawy występują wkrótce po zadziałaniu alergenu. Katar, kichanie, pieczenie spojówek oraz łzawienie w słoneczny dzień, napady kaszlu, duszność, zaczerwienieni…

dodano 20-4-2010

Stan wiedzy na temat tej przypadłości jest jednak ciągle bardzo mały. Zazwyczaj ludzie przy katarze siennym po prostu kupują pierwsze lepsze tabletki i uważają, że problem jest rozwiązany. Lekceważąc…

dodano 20-4-2010