CENY JEDZENIA

45 złotych i 99 groszy - tyle trzeba zapłacić za kilogram czarnego salcesonu ozorkowego. Ten salceson składa się z głowizny, krwi, ozorków i skórki wieprzowej. Jeden z naszych dziennikarzy kupił kilk…

dodano 10-5-2024

Jest jedzenie drogie, droższe i najdroższe. Jednak niektóre produkty spożywcze osiągają niebotyczne ceny. I różnice są tu w setkach tysięcy. W Polsce poza sezonem arbuz o wadze 10 kg kosztuje około 7…

dodano 26-11-2023

Szokujący sondaż pokazujący zmęczenie społeczeństwa drożyzną i inflacją. Polacy chcą cen maksymalnych. Aż 42 proc. pytanych chciałoby, aby wprowadzono je na żywność - wynika z sondażu UCE RESEARCH i …

dodano 16-2-2022

Właściciele warszawskich barów mlecznych zaczynają walczyć o przetrwanie. Nawet te najpopularniejsze lokale z leniwymi czy kotletem mielonym z marchewką w czasie pandemii świecą pustkami. Przedsiębio…

dodano 1-2-2022

Po pół roku zamknięcia wreszcie otwiera się polska gastronomia. W połowie maja będziemy mogli usiąść w ogródkach, a pod koniec miesiąca zjeść obiad wewnątrz ulubionych kawiarni i restauracji. Niestet…

dodano 7-5-2021

Ceny żywności rosną na całym świecie. W ciągu roku poszły w górę niemal o 10 proc. Najbardziej podrożały: nabiał, olej, cukier i mięso.

dodano 20-9-2016

To już trzynasty miesiąc kiedy ceny w Polsce maleją. Według danych Głównego Urzędu Statystycznego ceny w lipcu były niższe o 0,7 procent w porównaniu do tego samego miesiąca ubiegłego roku. Ekonomiśc…

dodano 16-8-2015

Ceny żywności na świecie spadły w kwietniu do najniższego poziomu od blisko pięciu lat.

dodano 7-5-2015

Tak wysokich i szybko rosnących cen jedzenia nie było w Ameryce od 17 lat. Potwierdza to najnowszy raportu U.S. Department of Labor, a mieszkańcy metropolii – w tym liczni Polacy – sami się o tym prz…

dodano 20-6-2014