CENY JEDZENIA
45 złotych i 99 groszy - tyle trzeba zapłacić za kilogram czarnego salcesonu ozorkowego. Ten salceson składa się z głowizny, krwi, ozorków i skórki wieprzowej. Jeden z naszych dziennikarzy kupił kilk…
dodano 10-5-2024
Jest jedzenie drogie, droższe i najdroższe. Jednak niektóre produkty spożywcze osiągają niebotyczne ceny. I różnice są tu w setkach tysięcy. W Polsce poza sezonem arbuz o wadze 10 kg kosztuje około 7…
dodano 26-11-2023
Szokujący sondaż pokazujący zmęczenie społeczeństwa drożyzną i inflacją. Polacy chcą cen maksymalnych. Aż 42 proc. pytanych chciałoby, aby wprowadzono je na żywność - wynika z sondażu UCE RESEARCH i …
dodano 16-2-2022
Właściciele warszawskich barów mlecznych zaczynają walczyć o przetrwanie. Nawet te najpopularniejsze lokale z leniwymi czy kotletem mielonym z marchewką w czasie pandemii świecą pustkami. Przedsiębio…
dodano 1-2-2022
Po pół roku zamknięcia wreszcie otwiera się polska gastronomia. W połowie maja będziemy mogli usiąść w ogródkach, a pod koniec miesiąca zjeść obiad wewnątrz ulubionych kawiarni i restauracji. Niestet…
dodano 7-5-2021
Ceny żywności rosną na całym świecie. W ciągu roku poszły w górę niemal o 10 proc. Najbardziej podrożały: nabiał, olej, cukier i mięso.
dodano 20-9-2016
To już trzynasty miesiąc kiedy ceny w Polsce maleją. Według danych Głównego Urzędu Statystycznego ceny w lipcu były niższe o 0,7 procent w porównaniu do tego samego miesiąca ubiegłego roku. Ekonomiśc…
dodano 16-8-2015
Ceny żywności na świecie spadły w kwietniu do najniższego poziomu od blisko pięciu lat.
dodano 7-5-2015
Tak wysokich i szybko rosnących cen jedzenia nie było w Ameryce od 17 lat. Potwierdza to najnowszy raportu U.S. Department of Labor, a mieszkańcy metropolii – w tym liczni Polacy – sami się o tym prz…
dodano 20-6-2014